Amazon v utorok spustil predaj cez poľskú webovú stránku

02.03.2021 Celý región

Varšava 2. marca (TASR) - Americký internetový gigant Amazon v utorok spustil predaj cez poľskú webovú stránku. Susedná krajina bola totiž jednou z mála veľkých európskych ekonomík bez domácej stránky internetového obchodu Amazonu.

„Od dnešného dňa môžu poľskí zákazníci nakupovať na stránke Amazon.pl a vyberať z viac ako 100 miliónov produktov,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení. Najväčší internetový maloobchodný predajca na svete uviedol tiež, že pri objednávkach za viac ako 100 dolárov (82,97 eura) ponúkne dopravu zdarma.

V rámci Európskej únie (EÚ) už Amazon zriadil internetové stránky vo Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Holandsku, Španielsku a Švédsku.

Doposiaľ bola jeho nemecká webová stránka "hostiteľom" sekcie v poľskom jazyku. Internetový gigant pritom zamestnáva v deviatich skladoch v Poľsku približne 18.000 ľudí prostredníctvom IT spoločnosti Amazon Web Services. Amazon plánuje v tomto roku otvoriť desiaty sklad v meste Šwiebodzin, pričom vytvorí viac ako 1000 pracovných miest.

Online predaj v Poľsku zažíva rozmach. Prispela k tomu aj pandémia nového koronavírusu a s ňou spojené opatrenia. Domáci maloobchodný predajca Allegro, ktorý v roku 2020 vstúpil na burzu, je v súčasnosti najväčším online predajcom v krajine.

(1 EUR = 1,2053 USD)
 

Vyberte región

mark